Hoofdcontent

Wandel- en hardlooproutes

Beginnen met wandelen of hardlopen

Beweegroutes
Om te starten met wandelen of hardlopen kan een aangegeven rondje handig zijn. Zo krijgt u een idee over de afstand die u loopt en hoe u dit het beste in kan delen. Iedere route heeft een startpunt met een informatiebord over de route. De routes staan aangegeven met rode pijlen op het wegdek. De routes lopen door meerdere dorpskernen en een rondje is meestal rond de 5 kilometer. Voor gevorderden is het combineren van 2 rondes een mooie loopafstand van 10 kilometer. 

Individueel of in een groep
De rondjes kunt u natuurlijk alleen lopen, maar met elkaar of in een loopgroep zorgt er meestal voor dat u het langer volhoudt. Bovendien is samen lopen gezellig. Onderweg komt u een intervaltraining van 100 meter tegen, verdeeld in 4x25 meter. Hier kunt u leuke oefeningen doen zoals hinkelen, sprinten of achteruitlopen.

Uitbreiden wandelpaden
De gemeente kijkt naar mogelijkheden om de wandelpaden in de gemeente uit te breiden en te combineren met fitness en beweegmogelijkheden. Fysiopraktijk ProMove, bewegen & gezondheid nam het initiatief om via het Vitaliteitsakkoord deze routes te ontwikkelen. Erik Ettema, mede-eigenaar van ProMove, is altijd bezig om activiteiten te stimuleren op het gebied van bewegen en gezondheid. Met een aantal hardloopgroepen, collega fysiotherapiepraktijken en de gemeente zijn de routes samengesteld. Hierbij is gekeken om met de routes de verschillende dorpskernen van onze gemeente te verbinden en om de routes langs de beweegplekken van onze gemeente te leiden, zoals specifieke sportplekken, speeltuinen en beweegroutes.