Hoofdcontent

Sportieve loopevenementen in september 2022

Gemeente Nieuwkoop circuit

In heel Nederland houden gemeenten sportclubs- en bedrijven tijdens de nationale Sportweek (16-25 september) activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met sport en bewegen. In de gemeente Nieuwkoop zijn er in die septembermaand maar liefst 3 hardloop evenementen.

 

Op 4 september is de Halve Marathon van Nieuwkoop, op 11 september de Oranjeloop in Ter Aar en op 25 september de 7loop in Zevenhoven. Samen vormen deze evenementen het Gemeente Nieuwkoop Circuit. Naast het belonen van de winnaars per loop, is er ook een overall klassement. (Gemeente Nieuwkoop Circuit) Prijsuitreiking hiervan is na de 7loop (de laatste v/d drie lopen). 

 

Daag je zelf uit

Wethouder Tom de Kleer: “Na drie jaar kunnen de belangrijkste hardloopevenementen van Nieuwkoop weer plaatsvinden. Allemaal dicht op elkaar. Als wethouder sport vind ik het belangrijk dat we - jong en oud - meer en vaker gaan bewegen. Dat kan met deze hardloopevenementen en ik zeg: daag jezelf uit, kies een afstand waar jij je goed bij voelt en doe mee! Ben je geen hardloper? Kijk dan eens op www.nieuwkoopsportencultuuur.nl en vind een sport die wel bij je past.”  

 

Halve marathon Nieuwkoop  4 september

De eerste van deze drie lopen is de Halve Marathon van Nieuwkoop. Deze loop wordt al tientallen jaren gehouden in Nieuwkoop. Namens de organisatie kan Wim Verhage deze loop van harte aanbevelen. In het verleden liep Wim maar liefst 191 marathons en uiteraard is hij altijd deelnemer in Nieuwkoop. “Het is een prachtige loop en de deelnemers roemen vooral de mooie natuur rondom de plassen. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden, de jeugd mag gratis meedoen. Bijzonder is dat de 10km hardlopers per bus naar De Meije (schuur Natuurmonumenten) worden gebracht. 

Inschrijving en start is zondag 4 september op het Reghthuysplein. Meer informatie op www.halvemarathonnieuwkoop.nl 

 

Oranjeloop Ter Aar 11 september

De Oranjeloop is normaal in april, op de zondag voor Koningsdag. Dit jaar waren er voor de dertiende editie te weinig vrijwilligers en er was (te)  weinig voorbereidingstijd. De organisatie werkt nu samen met de Ter Aarse IJsclub en de Oranjeloop is verplaatst naar zondag 11 september. Start en finish zijn op een nieuwe locatie: bij IKC De Vaart, de routes zijn hiervoor een klein beetje aangepast. Hans Zevenhoven van de organisatie: “Tijdens de loop krijgen de deelnemers de mooiste plekjes in en om Ter Aar te zien. Mooi is ook dat een deel van de opbrengsten ieder jaar naar een goed doel gaat.” Er worden ongeveer 300 deelnemers verwacht en zij kunnen kiezen uit meerdere afstanden. Wandelaars zijn ook welkom. Evenals  minder validen. Geef dit wel duidelijk aan bij de inschrijving. Kijk voor meer informatie en deelnamekosten op website www.oranjeloop.nl 

 

 

7-loop Zevenhoven 25 september

De derde loop in dit Nieuwkoop Circuit is de 7-Loop. Zondag 25 september 2022 is  alweer de 35e editie. Theo de Boer licht namens de organisatie toe dat deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden. De langste afstand is de 10 Engelse Mijl. De jeugd mag gratis meedoen en de volwassenen betalen op hun deelnametarief 1 euro extra en dat geld is bestemd voor een goed lokaal doel. Ook minder validen kunnen meedoen. Geef dit duidelijk aan bij de inschrijving, zodat de organisatie daarvoor de juiste aanpassingen in de routes kan maken. Jaarlijks zijn er ongeveer 75 vrijwilligers in touw om de 350 tot 400 deelnemers te begeleiden. Start en finish is op het SVZ terrein aan de Stationsweg in Zevenhoven. Theo de Boer: “De 7-Loop is elk jaar weer een bijzonder leuke dag, waarbij iedereen elkaar het beste gunt. Natuurlijk is er competitie, maar het is en blijft een sportief feestje.”

Meer informatie en/of inschrijven kan op www.7-loop.nl