Hoofdcontent

NieuwkoopActiefweken

Leuke activiteiten en interessante informatie op verschillende dagen!

De Beijzonder Welkom gasten genieten van fantastisch optreden van The Sandboots 

Naar aanleiding van de Nieuwkoop Actief Weken organiseerde Beijzonder Welkom in samenwerking met Newhouse Logies een dansfeest op woensdag 4 oktober. De country linedanceclub The Sandboots uit Langeraar heeft er voor gezorgd dat alle gasten met heel veel plezier kunnen terugkijken op een zeer geslaagd ochtend.

Al ruim vier jaar werkt Conny de Beij met veel plezier en passie in haar kleinschalige dagbesteding woning aan de Nieuwveenseweg 49. Bij Beijzonder Welkom worden de dagelijkse bezigheden afgestemd op de wensen van de gasten. Er wordt gekeken naar wat de gasten kunnen en wat ze graag willen doen. Elke dag moet een feestje zijn. Connie heeft The Sandboots benaderd met het verzoek een dansoptreden te verzorgen in de Serre Newhouse Logies, gelegen naast de Landkruidenier, een mooie en gezellige boerderijwinkel aan de Nieuwveenseweg 102. Bij binnenkomst kreeg iedereen koffie of thee met een heerlijke stroopwafel, aangeboden door Newhouse Logies. Al bij de eerste muziek, waarop de Sandbootsleden dansten, werd er door alle aanwezigen meegeklapt op de gezellige countrymuziek. En sommigen deden al gauw een dansje mee. Een van de gasten vertelde dat hij nooit wilde dansen, maar nu hij het wel gedaan had, zei hij dat hij het leuk vond. Ter afsluiting van de ochtend werd door de DJ van The Sandboots, een “Gouwe Ouwe” gedraaid, namelijk Let's Twist Again van Chubby Checker. Niet alleen de linedancers, maar ook alle bezoekers, personeel en vrijwilligers waren op dit nummer enthousiast aan het dansen. En zo kwam er al twistend een eind aan een super gezellige morgen. Op zondag 22 oktober organiseert The Sandboots weer een vrije dansmiddag in Partycentrum Parola. Daar kan van 13.30 uur tot 17.30 uur gedanst worden op ingediende verzoekjes. Entree is €  5,-- p.p. Bel voor info over the Sandboots 06 0613510890 of kijk op www.facebook.com/thesandboots.

Druk bezochte sport- en activiteitenmarkt in Noorden (30 september 2023)

Op het gezellige terras van voetbalvereniging NSV '46 in Noorden was zaterdag de laatste van vier sport- en activiteitenmarkten in het kader van de Nieuwkoop Actief weken 2023. Veel bezoekers waagden zich aan een potje sjoelen bij de sjoelbak van huiskamer Noorden. Het is twee mensen gelukt om boven de 100 punten te komen en daarmee een prachtige mok van de huiskamer Noorden te verdienen! De walking footballers van Altior waren ook van de partij en hebben laten zien dat ook het gras in Noorden zeer geschikt is om walking football op te spelen. Het linedancen werd in Noorden gedemonstreerd door de Noordense Club 50 plus.

The Sandboots maakt in Langeraar van de Actief Weken een feestje

Op woensdagmiddag 27 september was in het kader van de Nieuwkoop Actief Weken een Sport- en Activiteitenmarkt in Langeraar op het Altiorplein. De linedanceclub The Sandboots uit Langeraar heeft daar laten zien dat je op allerlei muziek gezellig kan linedancen. Het is meteen ook een leuke manier om actief te zijn, want je gebruikt ongemerkt bijna al je spieren.

Waarschijnlijk heb je op het plein genoten van het kijken naar de dansers en het luisteren naar de muziek. En misschien heb je zelf meegedaan met de twee linedance workshops die gegeven werden. 

Misschien weet je nog niet of dit dansen iets voor jou kan zijn. Mocht je nog geen ervaring hebben met linedance, dan kun je vrijblijvend meedoen aan een instroomcursus. Dat kan op de donderdagavond van 19.00 uur tot 19.30 uur. Tegelijkertijd maak je dan kennis met de gezellige sfeer. Niet alleen het dansen maar ook het sociale contact is voor veel leden een heel belangrijke reden geweest om bij the Sandboots te komen dansen." aldus Annie van den Heuvel, een van de bestuursleden.

In de grote zaal van Partycentrum Parola in Langeraar kun je op donderdag van 19.30 uur tot 22.30 uur ook terecht voor een gezellige dansavond.

Bel voor meer informatie 06 13510890 of kijk op www.facebook.com/thesandboots.

Zonovergoten sport- en activiteitenmarkt Langeraar (27 september 2023)

Onder de stralende zon trok de sport- en activiteitenmarkt in Langeraar woensdag veel bekijks. De markt was georganiseerd op de mooie accommodatie van voetbalvereniging Altior. Mensen konden onder andere kennis maken met walking football en met line dancing. Met maar liefst 66 deelnemers was ook het Panna Knockout toernooi een groot succes. 

Gezellige sport- en activiteitenmarkt in Zevenhoven (23 september 2023)

Rond het gebouw van IKC De Diamant was zaterdag 23 september de sport en activiteitenmarkt in Zevenhoven in het kader van de Nieuwkoop Actief weken. De donkere wolken met af en toe een bui kwamen langs, maar dit mocht de pret niet drukken! Veel aandacht was er voor de beweegclinic van sMart Figure en voor de dansdemonstraties van I-Movement. Ook hebben verschillende Zevenhovenaren hun gezondheid laten meten bij Happy2Feel Good en gingen kinderen met prachtig geschminkte gezichten naar huis.

Winderige maar gezellige informatiemarkt Ter Aar (20 september 2023)

Het waaide flink, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gepraat, geschaakt, koffie gedronken, gedanst, gebokst en verbonden. Op de informatiemarkt waren veel partijen aanwezig die iets te bieden hebben op het gebied van sport, cultuur, bewegen en ontmoeten voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Er was voor jong en oud iets te beleven. 

 

Heeft u de markt in Ter Aar gemist? Dan kunt u tijdens de Nieuwkoop Actief weken nog terecht in Zevenhoven, Langeraar en Noorden. Kijk voor data, tijden en locaties hieronder!

Van 15 september t/m 4 oktober 2023 organiseert de gemeente Nieuwkoop de ‘Nieuwkoop Actief weken’. We nodigen clubs, verenigingen, stichtingen en inwoners uit om zichzelf te laten zien en met elkaar in contact te komen. Dit kan op het gebied van sport, bewegen, cultuur en vrijwilligerswerk. Alle initiatieven zijn welkom: groot en klein, voor ouderen, jongeren of voor iedereen.  
 
Doelen zijn:  
Zichtbaarheid en bekendheid vergroten van de mogelijkheden die inwoners van de gemeente Nieuwkoop (in hun eigen kern) hebben om actief te worden of te blijven. 
Contact tussen inwoners ondersteunen en te stimuleren.  
 
Wat doet de gemeente? 
Wij faciliteren in die weken op 4 plaatsen in de gemeente een sport- en activiteitenmarkt. 
Woensdag 20 september: Ter Aar, IKC De Vaart 14.00 - 17.00u
Zaterdag 23 september: Zevenhoven, IKC Zevenhoven 10.00 - 13.00u
Woensdag 27 september: Langeraar, Altior 14.00 - 17.00u
Zaterdag 30 september: Noorden, NSV'46 10.00 - 13.00u
We zorgen op locatie voor kraampjes waar partijen zich kunnen presenteren.  
 
Wij zullen zelf ook aanwezig zijn op de markten om met een kopje koffie of thee het gesprek aan te gaan met inwoners. Wij zorgen ook dat we informatie hebben voor inwoners over de mogelijkheden voor activiteiten in het eigen dorp en daarbuiten.  
 
Wat kunt u doen? 
Als club, vereniging of ander initiatief zichzelf presenteren op een of meer van de sport- en activiteitenmarkten. Dat kan wat ons betreft op allerlei manieren. Met foldertjes en informatiemateriaal achter het kraampje, maar ook bij voorbeeld met een demonstratie van de eigen sport of andere activiteit, of iets anders creatiefs. We denken overal graag in mee.   
Op een andere datum in die periode een leuke activiteit aanbieden waardoor inwoners kennis kunnen maken met uw aanbod. Dat kan dan op het eigen (sport) terrein of op een eigen locatie. Wij nemen die activiteit dan op het programma zodat er bekendheid aan gegeven kan worden.  
Geef je activiteit door aan het sportpunt via sportpunt@nieuwkoop.nl Ook voor meer informatie kunt u hier terecht.

 
NB. Deze periode hebben we niet voor niets gekozen. Landelijk zijn er dan namelijk eerst de nationale sportweek (15 t/m 24 september) en daarna de week tegen de eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober). Wij koppelen dit graag aan elkaar en maken daar lokaal de Nieuwkoop Actief weken van!