Hoofdcontent

Doortrappen in Nieuwveen

Langer veilig blijven fietsen

De tweede ‘Doortrapdag’ was geslaagd! Dit keer was de locatie Nieuwveen aan de beurt. Doel van dit programma is om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Wethouder Tom de Kleer was aanwezig bij de start van de dag in de raadzaal van het gemeentehuis.
De start ging over langer veilig en comfortabel fietsen. Fietsen is gezond voor lichaam en geest en is een fijne vorm van bewegen. U houdt er spieren en gewrichten mee in conditie en het is ontspannend. Dat we steeds ouder worden is positief. En al heeft het ouder worden gevolgen voorbijvoorbeeld spierkracht en souplesse, u kunt zelf veel invloed op dit proces uitoefenen door veel te bewegen (Kijk ook naar alle activieiten op deze site die aangeboden worden!). Fietsen is een perfecte manier om dit te doen. Met het ouder worden lopen conditie, spierkracht en coördinatie geleidelijk terug en worden gewrichten stijver. In de tas die uitgedeeld werd zit ook het boekje Fit op de Fiets, waar vele tips en oefeningen instaan.

Tijdens de vekeerskennis werden weer de locale situaties besproken. Etienne van Ginkel samen met de wijkagente gaven diverse tips en schotelde dilemmas voor, dit zorgde voor leuke gezonde disscussies.

Fietsspecialist Van Eijk heeft iedere fiets weer zorgvuldig afgesteld en verzorgde wederom de spiegeltjes die een goede aanvulling is op het kijken. Het behendigheidsparcours werd goed afgelegd. Een rechte-lijn rijden, linksaf slaan, slalom en de noodstop werden veelvuldig geoefend.

In 2024 gaat er nog een Doortrapdag gehouden worden in de kern Nieuwkoop. Hou hiervoor NieuwkoopsNieuws in de gaten.